Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Στη «φάκα» στελέχη του ΣΔΟΕ για χρηματισμό και εκβιασμό


Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία στον διευθυντή του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Πάτρα, καθώς και σε δύο υπαλλήλους του Σώματος με την κατηγορία του χρηματισμού.


Η αστυνομία έκανε έλεγχο τόσο στο σπίτι του όσο και στο γραφείο του Διευθυντή στην υπηρεσία, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, στην Πάτρα και θα περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα Λευκάδας.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν πήγαν για έλεγχο σε επιχείρηση στη Λευκάδα. Φέρονται να ζήτησαν χρήματα ωστόσο από τον επιχειρηματία για να καλύψουν ενδεχομένως φορολογική ατασθαλία του.

Μεταξύ των υπαλλήλων και του επιχειρηματία κλείστηκε ραντεβού, ωστόσο ο δεύτερος πήγε εκεί με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι υπάλληλοι όμως φέρεται να ζήτησαν επιπλέον χρήματα υποστηρίζοντας ότι χρήματα θέλει και ο διευθυντής της υπηρεσίας. Ακολούθησε έλεγχος στο σπίτι του διευθυντή και βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, σε δολάρια.

Ο διευθυντής, ο οποίος ήταν και στη λίστα των 160 που ήθελε να αντικαταστήσει ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, υποστηρίζει ότι τα χρήματα δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία δωροδοκίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει: «Συνελήφθησαν, χθες, από την Ελληνική Αστυνομία 3 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας κατηγορούμενοι για συγκεκριμένα αδικήματα σε σχέση με εκκρεμείς υποθέσεις επιχειρηματία, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφερείας Ιονίων Νήσων. 

Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη και, πέραν της  δικαστικής και αστυνομικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη, θα κινήσει αμέσως όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και αφορούν υπαλλήλους που συλλαμβάνονται και απαγγέλλονται εναντίον τους κατηγορίες για τέτοιου είδους αδικήματα.

Είναι γνωστό ότι πάγια θέση του Υπουργείου είναι η μη ανοχή, αλλά και η πάταξη παράνομων συμπεριφορών. Στην κατεύθυνση αυτή είναι πάντοτε απαραίτητη η ευαισθητοποίηση και συνεργασία των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου