Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ο Βενιζέλος καθαρίζει το τοπίο ενόψει συνεδρίου


Στην τελική ευθεία πριν από το συνέδριό του εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία του να προσπαθεί  να καθορίσει προκαταβολικά την ατζέντα του για να περιορίσει τις εκπλήξεις στο ελάχιστο.


Ο θόρυβος που προκάλεσε μάλιστα ο κ.Βενιζέλος αναπτύσσοντας την πρωτοβουλία του για την Κεντροαριστερά σχεδόν έπνιξε τις φωνές διαμαρτυρίας τόσο του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου στην συνεδρίαση της ΚΟΕΣ που κατήγγειλε προσπάθεια ελέγχου στην εκλογή των αντιπροσώπων στο συνέδριο, κοινώς μαγειρέματα, όσο και του Μιχάλη Καρχιμάκη που μαζί με άλλα 74 στελέχη καλούσαν σε μαζική συμμετοχή προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης των συσχετισμών.

Επίσης σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η "καρατόμηση" εκατοντάδων εν δυνάμει αριστίνδην σύνεδρων (βάσει του καταστατικού) καθώς η νέα ΕΚΑΠ εκτίμησε ότι ανέρχονται σε 2.200 επομένως θα πρέπει να περιοριστούν στους 600. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι παλαιών κεντρικοεπίτροπων και παραδοσιακών στελεχών που δεν είναι του κλίματος Βενιζέλου μένει εκτός συνεδρίου, αλλιώς θα πρέπει να διεκδικήσει την συμμετοχή του θέτοντας υποψηφιότητα. (Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων θα γίνουν στις 24 Φεβρουαρίου).

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να κλείσει και την συζήτηση για το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται ή όχι με την Νέα Δημοκρατία που αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο κριτικής δεκάδων στελεχών του κόμματος λέγοντας αφενός το ευφηολόγημα με την γάτα και τα...ερπετά κι ανακοινώνοντας αφετέρου ότι μετά το Συνέδριο θα πρέπει να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα. Ουσιαστικά επιχειρεί να "κλείσει" από τώρα την συζήτηση για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση καθώς έχει αποφασίσει ότι και θα στηρίζει και θα πάρει μέρος με πολιτικά στελέχη.

Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι θα στρέψει το ενδιαφέρον της συζήτησης στο συνέδριο στα ιδεολογικά ζητήματα καθιστώντας ως κυρίαρχο θέμα την Κεντροαριστερά. Το θέμα είναι αν θα τα καταφέρει, διότι οι ...υπόλοιπες πλην βενιζελικών δυνάμεις προσέρχονται στο Συνέδριο με άγριες διαθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου